Stöd Keeshondringen

 

Hem

Om klubben

Styrelsen

Avdelningar

Avelskommitte

Utställningar

Uppfödare

Valphänvisning

Omplaceringar

Avelshanar

Galleri

Länkar

 

Keeshondposten

 

 

 

 

 

Aktuellt!

 

Västra avdelningen inbjuder till Sommarkurs i Agility!

Vi på västras avdelning vill välkomna er till en halvdags agility kurs.

Som vissa av er vet så tränar och tävlar jag (Shady) med mina hundar i agility. Jag tycker det är en oerhört rolig sport att hålla på med och man bygger mycket tillit och kontakt med sin hund. Många hundar tycker att det är en rolig aktivitet att göra med sin husse/matte. Jag är just nu instruktör för Kungälvs Brukshundsklubb och eftersom många keesägare har varit nyfikna och velat prova agility så tänkte jag att i sommar ska jag hålla en kurs riktad till er keesägare som vill börja eller har precis börjat med agility.


Vi kommer träna enklare övningar och det viktiga är att vi har en rolig stund tillsammans med våra hundar.
Pandemin har begränsat oss och vi har inte kunnat umgås och ha våra keesträffar som vanligt. Vi vill därför erbjuda er något att se fram emot i sommar.


Vi kommer däremot vara tvungna att endast ta emot 7 ekipage då vi måste hålla oss till restriktionerna. Det kommer vara utomhus och planen kommer vara inhägnat.
Vi kommer ha en liten tävling på slutet med små vinster till de 3 bästa ekipagen.
Det är först till kvarn som gäller.
Hunden skall vara minst 1 år gammal för att delta och ha ett vaccinationsintyg med sig.

Trevligt om folk tar med sig eget fika eller någon lunch som vi sedan äter tillsammans när vi är klara. Klubben ligger precis vid en liten sjö med flera bänkar där man kan sitta och ha en liten trevlig avslutning tillsammans.

Anmälan skickas till: sshady@live.se
Där ni skriver hundens namn i stamtavlan, ålder och ägaren som kommer.
Sista anmälningsdagen: 17 juni 2021
Max antal deltagare 7 st. Minimun för att evenemanget ska bli av är 4 st.

 

Plats: Kungälvs Brukshundsklubb
Dag: Lördag 17 juli 2021
Tid: 09.00-13.00
Pris: 400 kr som swishas till 0704925527 , märk betalningen med hundens namn i stamtavlan.
Platsen blir bokad när inbetalningen har kommit in.

Hoppas vi ses i sommar och ta hand om er, Keeshondringens västra avdelning.

Västra avdelningens årsmöte som skulle ägt rum 14 mars 2021 är inställt på grund av pandemi. När årsmötet blir av är ännu inte fastställt. Återkommer med information.

Mvh Annika/ ordföranden västra avdelningen

 

Södra Avdelningens årsmöte den 24 april 2021 är inställt på grund av pandemin. Årsmötet kommer att hållas i samband med höstträffen. Vi återkommer med nytt datum .

Styrelsen S:a avd.

 

SKK informerar om att man from den 23 feb -21 kan betala medlemsavgiften via e-faktura eller via Kivra. Se mera information.

https://www.skk.se/sv/medlem/Avgifter/betala-med-e-faktura/

 

Nu är omröstningen klar angående

utgivning av Keeshondposten 2021.

Omröstningen visade att dom flesta vill att Keeshondposten skall ges ut i 2 dubbelnummer under år 2021. Det innebär att Keeshondposten Nr 1. kommer att skickas ut i Juni och Nr 2. skickas ut i December.

Detta innebär att ni som vill ha material med i tidningen får tänka till lite, då tiderna för manusstopp ändras. Så ett tips är att utnyttja hemsidan eller klubbens Facebooksida - Svenska Keeshondringen för information till medlemmarna däremellan om t.ex. träffar osv.

Ni som vill ha tidningen enbart i PDF fil kan få det. Men då måste ni skicka ett mejl med ert namn och adress samt den mejladress som ni vill få tidningen skickad till. Skicka mejlet till:  keeshondposten@keeshondringen.se

Eller så kan ni ringa Barbro Jansson på 072 563 85 11. 

 

Hälsningar

Styrelsen Keeshondringen. 

Keeshondpostens redaktion.

 

 

Då vi på grund av rådande restriktioner genom det nu rådande Covid -19 läget i Sverige. Inte har kunnat genomföra några fysiska möten under året. Så har Svenska Keeshondringen startat en privat grupp på Facebook för uppfödare som är medlemmar i rasklubben.

Gruppen heter "Keesavelns framtid" Och det är en grupp där vi skall kunna ha en kommunikation om rasen uppfödarna emellan. Vi hoppas att den gruppen skall kunna ge stöd och råd för uppfödarna av rasen i nuläget.

Hälsningar

 Huvudstyrelsen Keeshondringen.

Erbjudande till alla uppfödare som köper Keesägarens Handbok till sina valpköpare.

Nya datum kommer att meddelas senare för dom årsmöten som blivit inställda på grund av rådande omständigheter och information som vi får om Coronaviruset.

 

Uppmaning till alla medlemmar att skicka in bilder på hundar av våra raser i såväl vardagssituationer och vid informella möten och aktiviteter, som vid träning, på utställning och vid andra tävlings- eller provtillfällen, från både enskilda och rasklubbsrepresentanter.

Bilderna kommer publiceras på hemsidan. Gå in på ww.ssuk.se och titta under 'Skicka in egna bidrag' i menyn.

Då vi i huvudstyrelsen sett att det är flera Keeshond med hud och/eller pälsproblem som dykt upp på Facebooksidan Keeshond Sverige. Så vill vi uppmana alla, till att informera sina uppfödare om problemen.

Samt att ni som har fått en diagnos av en veterinär rapporterar in detta till Keeshondringens Avelskommitté. Då det är enda sättet för att vi skall kunna se hur stort problemet är och för att eventuellt kunna se ett samband i aveln. Hitintills har vi bara fått in 1 (ett) rapporterat fall av Alopecia X men av vad vi sett på Facebook så verkar det finnas fler fall. Så rapportera in till oss.

Skicka ett mejl till keeseva60@gmail.com eller till asamicke@hotmail.com Skriv din hunds registreringsnummer och namn i stamtavlan. Bifoga också veterinärens diagnos. Beskriv också vilka problem din hund hade/har, samt veterinärens åtgärd. Och om åtgärden har hjälpt din hund.

Hälsningar

Keeshondringens Huvudstyrelse.


Se även info på sidan Svenska Keeshondringen på Facebook.

 

    

Utställningar

Lydnad

Viltspår/Bruks

Agility

Rallylydnad

Freestyle

Årets Kees

Vandringspris

Nya titlar

BPH Utförda

 

Årsmöten

 

För medlemmar