Uppdaterat

 

Stöd Keeshondringen

 

Hem

Om klubben

Styrelsen

Avdelningar

Avelskommitte

Utställningar

Uppfödare

Valphänvisning

Omplaceringar

Galleri

Länkar

 

Keeshondposten

 

 

 

 

 

 

Kommittéer i Keeshondringen

Nosework kommitté

 

 

 

 

Nosework- specialsökkommitten. 

I Nosework och specialsök använder hunden sin nos till att söka efter gömmor med en doft och tydligt markera och tala om för sin förare var gömman finns.

Det är ett naturligt sätt för hunden att använda sin nos och samtidigt samarbeta med sin förare. I Nosework som är en officiell tävlingsgren i Sverige söker hunden efter hydrolatdofter som eukalyptus, lagerblad och lavendel.

       

Specialsök är ännu inte en officiell tävlingsgren i Sverige och blir det nog först 2023. Här söker hunden efter röd kong classic. Grunderna i söken är liknande men tävlingsupplägget och momenten ser olika ut.

   

Vi försöker bygga upp en förväntan och motivation hos hunden att hitta doften och då markera för sin förare att här är en gömma. Som förare gäller det att kunna läsa av sin hund och vara uppmärksam på sättet den söker och markerar. Det stärker relationen och blir ett spännande teamarbete.

  

Annie Marveus är ansvarig för nosework-specialsökkommitten. Annie tränar och tävlar inofficiellt i specialsök med “Lillavän” Keestorpets Fascination 7 år. Har ingen utbildning men ett brinnande intresse. 

Denna kommitte ligger vilande just nu.

 

 

 

Utställningar

Lydnad

Viltspår/Bruks

Agility

Rallylydnad

Freestyle

Årets Kees

Vandringspris

Nya titlar

BPH Utförda

 

Årsmöten

 

För medlemmar